Bröstlyft

Hängbyst kan utvecklas i samband med pubertet, kraftig viktnedgång, graviditet och amning. En bröstlyftsoperation går ut på att framför allt avlägsna hudöverskott, samtidigt som man förminskar vårtgården och placerar den högre upp. Syftet med operationen är att bysten, i tillägg till lyft, också ska få ett kosmetiskt mer tilltalande utseende. Operationen kan påverka amningsförmågan, samt känseln i hud och bröstvårta. Ibland kan det vara nödvändigt att samtidigt återskapa en bättre fyllnad med hjälp av bröstimplantat. I samband med detta ingrepp kommer bysten att få ett mer ungdomligt utseende och högre placering på bröstkorgen.
Bröstlyft

Konsultation före bröstlyft

Vid en konsultation innan operationen går Du och Din kirurg noga igenom dina önskemål och förutsättningar, samt eventuell form och storlek på lämpligt implantat. Du kommer att informeras om ingreppet, risk för komplikationer, eftervård samt förväntat resultat, då det är viktigt att ha realistiska förväntningar. Ingreppets omfattning och ärrens placering fastställs utifrån Dina önskemål, bröstens storlek, häng samt hudens elasticitet. Operationen utförs i trygg och säker narkos. Ärren placeras normalt runt och under bröstvårtan, samt i det naturliga vecket under bröstet (s.k. ankarsnitt).

Efter operationen för bröstlyft

Efter operationen får Du övernatta på kliniken för bästa möjliga omhändertagande. Vår erfarna personal ser till att Du får en smärtfri och behaglig vistelse för att tryggt kunna åka hem på morgonen. Du får räkna med viss svullnad och ömhet under den första veckan efter operationen.

Du kommer att få både muntlig och skriftlig information, e-recept och eventuellt sjukintyg i samband med hemgång. Den första kontrollen sker vanligtvis efter 2- 3 veckor hos en av våra duktiga sjuksköterskor.
Övervikt (BMI > 30) kan innebära större risk för komplikationer som blödning, sämre läkningsförmåga, infektion, blodproppar och kosmetiskt mindre tilltalande resultat. Vi rekommenderar att kvinnor över 40 genomgår mammografi före eventuell operation.

 

Bröstlyft pris:

Pris: fr. 42.900kr
  • Inkluderar:

- Narkos

- Övernattning

- Samtliga måltider

- Free WiFi

- Alla återbesök


  • Nybesök +500kr

Din läkare

Dr. Calle Gustafson, specialist i plastikkirurgi med över 15 års erfarenhet i estetisk plastikkirurgi med inriktning på bröstförstoring och bröstlyft. Har utfört drygt 5 000 bröstförstoringar.

Din läkare

Dr. Christian Ramirez, specialist i plastikkirurgi och allmänkirurgi samt ackrediterad bröstkirurg.