Tack för allt!
Nattsjuksköterskan var helt underbar!
/ Patient


Fettsugning

Vissa av kroppens fettdepåer (ärftliga fettansamlingar) kan vara mer eller mindre ”resistenta” mot träning och viktnedgång. Fettsugning är en av de säkraste och mest populära metoder som kan användas för skulptering av kroppen (reducera oönskade/överflödiga depåer av underhudsfett).

Fettsugning är en lämplig metod för behandling av lokaliserade fettdepåer som inte är i proportion till övriga kroppen och när man önskar en mer definierad eller slätare kontur i vissa kroppsdelar. Dock bör huden ha god elasticitet och kvalitet eftersom fettsugning inte har någon större åtstramande effekt på huden. Efteråt kan det ibland förekomma smärre ojämnheter i de områden som har behandlats.

De områden som kan behandlas med fettsugning är framför allt: mage, midja (kärlekshandtag), höfter, skinkor, lår, knän, vader, anklar, bröst, rygg, överarmar och hals. Fettsugning kan också vid behov kombineras med andra ingrepp för att uppnå ett kosmetiskt mer tilltalande resultat.

Fettsugning

Konsultation

Vid en konsultation innan operationen går Du och Din kirurg noga igenom Dina önskemål och förutsättningar. Du kommer att informeras om ingreppet, risk för komplikationer, eftervård samt förväntat resultat, då det är viktigt att ha realistiska förväntningar. Ingreppets omfattning fastställs utifrån Dina önskemål, mängden underhudsfett och hudens elasticitet.

Operationen utförs i trygg och säker narkos. Man får några millimeterstora ärr som inte kommer att synas efter några månader. Vid större ingrepp, d.v.s. fettsugning av många områden, får Du övernatta på kliniken för bästa möjliga omhändertagande.


Efter operationen

Vår erfarna personal ser till att Du får en smärtfri och behaglig vistelse för att tryggt kunna åka hem på morgonen. Du får räkna med viss svullnad och ömhet under den första tiden efter operationen. Du kommer att få både muntlig och skriftlig information, e-recept och eventuellt sjukintyg i samband med hemgång. Den första kontrollen sker vanligtvis efter 2 veckor hos en av våra duktiga sjuksköterskor.

Fettsugning är inte ett alternativ till träning, eller sund diet för viktnedgång och kan inte användas för behandling av fetma/borttagning av stora mängder fett. Övervikt (BMI > 30) kan innebära större risk för komplikationer som blödning, sämre läkningsförmåga, infektion, blodproppar och kosmetiskt mindre tilltalande resultat. Fettsugning inte är någon lämplig metod för behandling av celluliter och ojämnheter i huden. En stabil vikt utan större svängningar är en viktig förutsättning för ett långvarigt och bra slutresultat.

 

Fettsugning

Pris: fr. 20.000kr
  • Inkluderar:

- Narkos

- Övernattning

- Samtliga måltider

- Free WiFi

- Alla återbesök


  • Nybesök +500kr

Din läkare

Dr. Davor Jergovic, specialist i plastikkirurgi med 35 års erfarenhet av plastikkirurgi. Tidigare Aleris Plastikkirurgi och har även varit överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.